ConsultorioSavjetovalište

Zaštita mentalnog zdravlja

U Službi za prevenciju, izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja provode se dijagnostičke i terapijske aktivnosti usmjerene prvenstveno na djecu i mlade sa smetnjama u ponašanju, poteškoćama u učenju uzrokovanim motivacijskim i emocionalnim problemima i drugim različitim poteškoćama vezanim uz mentalno zdravlje, kao što su depresija, anksioznost, psihosomatski problemi, fobije, poremećaji hranjenja, problemi s kontrolom ljutnje, konzumacija alkohola, kockanje i eksperimentiranje s drogom. Rad s djecom i mladima, svakako uključuje i rad s njihovim obiteljima i skrbnicima.

Cilj nam je da djeca i mladi koji pripadaju ovim skupinama povećaju svoju sposobnost suočavanja i riješavanja problema, da se bolje osjećaju, bolje prilagode i bolje funkcioniraju u svojoj okolini, te da preveniramo razvoj težih mentalnih poremećaja ili oblika ovisnosti.

Osim djece i mladih, za pomoć se mogu obratiti sve osobe koje imaju problema s područja mentalnog zdravlja, bez obzira na dob.

Rad se odvija timski, a čine ga psiholozi, psihijatri i medicinske sestre.

U Službu za prevenciju, izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja osobe se mogu javiti bez uputnice.

Radno vrijeme: ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom: 12 – 20h, utorkom i petkom: 07 – 15 h

Adresa: Sv. Mihovila 2, Pula
Telefon: 052 / 217 - 501, Fax: 052 / 215 - 623, E-mail: mentalno.zdravlje@zzjziz.hr