ODRŽANA PJEŠAČKA MANIFESTACIJA „HODITI I ZDRAVI BITI - LA SALUTE VIENE CAMMINANDO“ – 14. TRAVNJA 2018.

ODRŽANA PJEŠAČKA MANIFESTACIJA „HODITI I ZDRAVI BITI - LA SALUTE VIENE CAMMINANDO“ – 14. TRAVNJA 2018.

U subotu, 14. travnja 2018. g., Zavod za javno zdravstvo Istarske županije i šest gradova u Istri, uz potporu Istarske županije, organizirali su pješačenje pod nazivom „Hoditi i zdravi biti – La salute viene camminando“. Tog dana istovremeno se pješačilo u Puli, Labinu, Pazinu, Poreču, Buzetu i Rovinju.

U Puli su aktivnosti započele registracijom sudionika i podjelom majica i jabuka u 9:30 sati kod početka staze „Koza“. Nakon registracije, pješačili smo prema Splendidu, Zlatnim stijenama, ispod hotela Brioni, do svima poznate Bunarine. Na Bunarini je organizirana podjela zdravih obroka (srdele i kruh). Članovi Udruge kineziologa koordinirali su pješačenje i provođenje vježbi u toku pješačenja.

Zavod za javno zdravstvo Istarske županije pripremio je i podijelio brojne edukativne materijale te promovirao svoje preventivno - zdravstvene programe i aktivnosti. Učenici Medicinske škole Pula, sa svojim profesorima, sudjelovali su u pješačenju te na Bunarini mjerili krvni tlak i šećer u krvi svim zainteresiranim sudionicima. Djelatnici Opće bolnice Pula i Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije također su nam se pridružili u pješačenju i prezentiranju svojih aktivnosti.

U Puli je pješačilo preko 500 sudionika svih dobi. Bilo je veselo, zanimljivo i korisno.

Zadovoljstvo i odaziv sudionika iz Pule i ostalih gradova možete vidjeti u galeriji fotografija .

Zahvaljujemo svim medijima koji su najavili i popratili pješačku manifestaciju u svim gradovima.