IZLOŽBA „KOMARCI – NAJSMRTONOSNIJE ŽIVOTINJE NA ZEMLJI“ ZAGREB, 22. SVIBNJA DO 31. PROSINCA 2018. G.

IZLOŽBA „KOMARCI – NAJSMRTONOSNIJE ŽIVOTINJE NA ZEMLJI“ ZAGREB, 22. SVIBNJA DO 31. PROSINCA 2018.

Hrvatski prirodoslovni muzej, u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Zavodom za javno zdravstvo Istarske županije, organizirao je izložbu pod nazivom „Komarci – najsmrtonosnije životinje na Zemlji“, kojom se se prikazuju vrijedne zbirke komaraca u Republici Hrvatskoj, važne biološke značajke ove značajne vektorske skupine, kao i životni ciklus koji je prikazan u akvariju, a kako bi se posjetitelji upoznali sa značajkama morfologije razvojnih stadija.

Izložbom se prezentiraju invazivne vrste komaraca te način njihovog unosa kao i snažan vektorski potencijal, a kako bi se odgovorilo na tezu da su komarci zaista najsmrtonosnija skupina životinja na zemlji. Prikazuju se i brojne metode suzbijanja komaraca u Hrvatskoj i to u različitim stadijima. Izložba je u prezentacijskom smislu obogaćena i tehnologijom hologramskog prikaza, a koji je sjajna metoda prikaza ovih sitnih organizama. 

Više informacija pogledajte na: http://www.hpm.hr/Doga%c4%91anja/Izlo%c5%beba/Komarci%20-%20najsmrtonosnije%20%c5%beivotinje%20na%20Zemlji_3853