ODRŽAN 6. SUSRET PROMOCIJE ŠKOLSKIH MARENDI U OSNOVNIM ŠKOLAMA GRADA PULE-POLA

ODRŽAN 6. SUSRET PROMOCIJE ŠKOLSKIH MARENDI U OSNOVNIM ŠKOLAMA GRADA PULE-POLA

Dana 4. rujna 2018. godine, u prostorijama Osnovne škole Veruda, Zavod za javno zdravstvo Istarske županije, zajedno sa Gradom Pula, organizirao je šesti tradicionalni susret u sklopu Programa unapređenja prehrane u osnovnim školama. Susreti se provode zahvaljujući potpori Grada Pule i u suradnji sa osnovnim školama.

U sklopu susreta, prezentiran je letak Prehrana školaraca, namijenjen djeci i roditeljima. Na ovom susretu, posebno se, osim pravilne prehrane, istaknula važnost redovite tjelesne aktivnosti za djecu školske dobi. Specijalistica školske medicine ZZJZIŽ, Kristina Jelenić, dr. med., prezentirala je podatke vezane za stanje uhranjenosti školske djece na području Istarske županije, s posebnim osvrtom na stanje u gradu Puli. Predstavnik Udruge kineziologa grada Pule, profesor kineziologije Erik Lukšić, održao je izlaganje o ulozi tjelesne aktivnosti i rekreacije na pravilan rast i razvoj školske djece. Školsko kuhinjsko osoblje spravljalo je ukusne i jednostavne obroke posebno prikladne za  djecu sportaše, ali i za njihove roditelje.

Zahvaljujemo našim domaćinima te svima koji su nam dali podršku i sudjelovali u ovom susretu. Fotografije sa susreta možete pogledati u galeriji, a na sljedećim poveznicama možete preuzeti navedeni letak na hrvatskom jeziku te letak na talijanskom jeziku.