OBILJEŽEN SVJETSKI DAN SRCA – 29. rujna 2018. i SVJETSKI DAN HODANJA – 06. listopada 2018.

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN SRCA – 29. rujna 2018. i SVJETSKI DAN HODANJA – 06. listopada 2018.

Ovogodišnji  Svjetski dan srca i Svjetski dan hodanja obilježili smo pješačenjem stazom Vjeverica (Lungomare), u nedjelju, 30. rujna 2018. godine, s početkom u 10:30 h, s Trga kralja Tomislava. Pješačenje je započelo vježbama zagrijavanja pod stručnim vodstvom članova Udruge kineziologa Pule. Pješačilo se šetalištem Lungomare i preko Valkana te nazad do Trga kralja Tomislava. Dužina staze je oko 4 km.

Organizatori ovogodišnje pješačke manifestacije su Grad Pula, Zavod za javno zdravstvo Istarske županije, a voditelji aktivnosti su članovi Udruge kineziologa Pule.

Na početku staze, kao i na kraju pješačenja, učenici Medicinske škole Pula mjerili su tlak svim zainteresiranim sudionicima. 

Ujedno je ovaj vikend bio i početak organiziranog pješačenja na stazi Vjeverica pod stručnim vodstvom članova Udruge kineziologa Pule u sklopu Nacionalnog programa Živjeti zdravo i podaktivnost „Hodanjem do zdravlja“. 

Slogan ovogodišnjeg Svjetskog dana srca je „Moje srce, tvoje srce“ – obećajte sebi i svima oko sebe da ćete živjeti zdravijim načinom života.

Članovi Udruge kineziologa provodit će nedjeljom aktivnosti organiziranog pješačenja na istoj stazi sve do kraja godine.

Nadamo se da smo ovim zajedničkim pješačenjem i druženjem na vrlo lijepoj i živopisnoj stazi uspjeli potaknuti mnoge građane, a posebno one koji nisu redovito tjelesno aktivni da nam se pridruže i uključe u organiziranu i stručno vođenu aktivnost hodanja i na taj način učine velik korak prema unapređenju vlastitog zdravlja na pristupačan i zabavan način.