SAVJETOVALIŠTE ZA PREHRANU U JOŠ DVA GRADA U ISTRI – PULI, ROVINJU, PAZINU I LABINU PRIDRUŽUJU SE BUZET I BUJE

SAVJETOVALIŠTE ZA PREHRANU U JOŠ DVA GRADA U ISTRI – PULI, ROVINJU, PAZINU I LABINU PRIDRUŽUJU SE BUZET I BUJE

U prostorijama ZZJZIŽ, 30. siječnja 2019. godine, održana je tiskovna konferencija povodom otvorenja Savjetovališta za prehranu u gradovima Buje – Buie i Buzet koja počinju sa radom u veljači ove godine. Od 2017. godine Savjetovalište za prehranu je počelo sa radom u Puli a od siječnja 2018. godine, uspostavljen je rad Savjetovališta u Pazinu, Rovinju i Labinu. 

Na tiskovnoj konferenciji sudjelovali su župan Istarske županije Valter Flego, zamjenica gradonačelnika Grada Buzeta Ana Pernić, gradonačelnik Grada Buja – Buie Fabricio Vižintin i ravnatelj ZZJZIŽ Aleksandar Stojanović. 

Naglasak rada savjetovališta je na prevenciji bolesti i promociji zdravlja. Savjetovalište za prehranu je jedna od aktivnosti županijskog javnozdravstvenog prioriteta: Promocija zdravlja, prevencija i rano otkrivanje kroničnih nezaraznih bolesti.

Aktivnosti savjetovališta namijenjene su građanima cijele naše županije, a posebno smo usmjereni prema zadovoljenju potreba djece i njihovih roditelja, adolescenata, studenata i mladih, obzirom da je najbolje u najranijoj dobi usvojiti zdrave životne navike.

Savjetovalište za prehranu u Bujama počinje sa radom u petak, 15. veljače, na adresi Istarska ulica 15, a u Buzetu u utorak 19. veljače, na adresi Goričica 1. 

U svim gradovima smo prisutni dva puta mjesečno. Termine redovito objavljujemo na našim web stranicama

(https://www.zzjziz.hr/index.php?id=62&L=86)  i na facebooku savjetovališta

(https://www.facebook.com/SavjetovalisteZaPrehranu/?eid=ARBSSi8GRLAQP2TCpwAFUz_8JcGdOHo6uh1FWpsxJUejBqPM9lrbKREvYcZro3CtKkTwru-39jnXeLkW).