KONFERENCIJA „ZAJEDNO S VAMA DO ZDRAVLJA“, BUJE, 04.04.2019.

KONFERENCIJA „ZAJEDNO S VAMA DO ZDRAVLJA“, BUJE, 04.04.2019.

Dana 04. travnja 2019. godine, u Pučkom otvorenom učilištu u Bujama, održana je konferencija „Zajedno s Vama do zdravlja“, u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije i sedam Gradova u Istarskoj županiji (Pula, Rovinj, Poreč, Pazin, Labin, Buzet i Buje).

Ovogodišnja, peta po redu konferencija, kao i prethodne, svojom tematikom promovira zdravi način života i posebno naglašava važnost redovite tjelesne aktivnosti i rekreacije, koji su ključni u  prevenciji kroničnih nezaraznih bolesti.

Na samom početku, svojim nastupom su nas razveselili zborovi dvije osnovne škole: zbor Osnovne škole Mate Balote Buje i zbor „Angeli bianchi“ Talijanske osnovne škole „Edmondo de Amicis“ Buje.

Skup su pozdravili gradonačelnik Grada Buja, Fabrizio Visintin, ravnatelj ZZJZIŽ Aleksandar Stojanović i zamjenica župana Istarske županije, gospođa Sandra Čakić Kuhar koja je i otvorila konferenciju. 

Važnost multidisciplinarnog pristupa u prevenciji i promociji zdravlja dokazuju brojni stručnjaci koji su prezentirali  utjecaj tjelesne aktivnosti i općenito zdravih životnih navika na zdravlje s različitih aspekata: specijalistica školske medicine ZZJZIŽ ispred grada domaćina, ravnatelj ZZJZIŽ, profesorica kineziologije sa Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli,  predstavnica Studentskog centra Pula i stručni suradnici Učeničkog doma Pula, liječnica iz Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije, odgajateljice iz Dječjeg vrtića Pjerina Verbanac, psihologinja iz Centra za pružanje usluga u zajednici, Zdravi grad Poreč, stručne suradnice iz LAG – ova središnje i sjeverne Istre, profesorice struke i učenici iz Medicinske škole Pula.  Posebno nam je drago da su svoje primjere dobre prakse prezentirali gosti i susjedi iz Slovenije: ravnatelj Zdravstvene šole Slovenj Gradec sa učenicima i profesorima te direktorica Doma zdravlja Slovenj Gradec sa suradnicom. 

Domaćin konferencije, Grad Buje, pobrinuo se za zanimljiv i vrlo ukusan domjenak kojeg su pripremili učenici Gospodarske škole Buje.

Zahvaljujemo svim predavačima i sudionicima konferencije te posebno našem domaćinu, Gradu Buje, na podršci i organizaciji.

I na kraju, na konferenciji je bilo 114 registrirana sudionika. Pogledajte našu galeriju fotografija…