LISTOPAD – MJESEC BORBE PROTIV RAKA DOJKE

LISTOPAD – MJESEC BORBE PROTIV RAKA DOJKE

5. LISTOPAD 2019. – DAN RUŽIČASTE VRPCE
7. LISTOPAD - NACIONALNI DAN BORBE PROTIV RAKA DOJKE

Povodom Dana ružičaste vrpce i Ružičastog mjeseca, Klub žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula i ove godine tradicionalno je organizirao humanitarnu utrku „Pregledom do osmijeha“, ovoga puta pod geslom Dan za pregled, godine za život.
Utrka je održana 6. listopada 2019. g.,  s početkom u 11:00 sati i startom na pulskoj Portarati. Osim glavne utrke koja se odvijala pulskim ulicama u 4 koncentrična kruga, u kojoj su sudjelovali naši sugrađani svih životnih dobi, također se rekreativno pješačilo. Pješačenje je uslijedilo odmah iza utrke i namijenjeno je svima onima kojima trčanje nije prikladan način rekreacije. U utrci je sudjelovalo 155 trkača, a šetača je bilo oko pedesetak.
Trasa utrke i šetnje simbolizira dojku, ali i teški put koji žene liječene od karcinoma dojke moraju proći kako bi pobijedile ovu opaku bolest.
Zabavni program uz grupu Arsenal počeo je već u 10:00 sati na Portarati, gdje je postavljen i info-punkt Kluba Gea Pula, na kojem su građani mogli dobiti edukativne materijale o ranom otkrivanju raka dojke, informirati se o samopregledu dojke, preventivnim i rehabilitacijskim programima koje provodi Klub Gea Pula.
Djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, osim prezentiranja edukativnih materijala vezanih uz provedbu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke, bili su na raspolaganju kao savjetodavna i stručna podrška u nutritivnoj terapiji tijekom raznih faza razvoja i terapije ove ozbiljne zloćudne bolesti. Također su djelatnici Zavoda odabrali namirnice za istarsku maneštru koju su mogli kušati svi sudionici.
Utrka je humanitarnog karaktera, a prikupljena sredstva će se koristiti za provođenje preventivnih i rehabilitacijskih programa u Klubu žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula, a to su ciljane medicinske vježbe i limfna drenaža koje provode posebno educirane fizioterapeutkinje te rad savjetovališta, liječnika i drugih stručnjaka.
Ovom je humanitarnom akcijom, pod geslom „Dan za pregled, godine za život“, Klub Gea Pula obilježio početak Ružičastog mjeseca – mjeseca tijekom kojeg se u cijelom svijetu skreće pažnja na važnost redovitih pregleda i kontrola dojki, koji mogu ženi spasiti život.
Veselo i pozitivno ozračje možete pogledati na fotografijama.