KONFERENCIJA „ZAJEDNO S VAMA DO ZDRAVLJA“  - „INSIEME CON VOI PER LA SALUTE“ – 12. TRAVNJA 2018.KONFERENCIJA „ZAJEDNO S VAMA DO ZDRAVLJA“  - „INSIEME CON VOI PER LA SALUTE“ – 12. TRAVNJA 2018.

KONFERENCIJA „ZAJEDNO S VAMA DO ZDRAVLJA“ - „INSIEME CON VOI PER LA SALUTE“ – 12. TRAVNJA 2018.

Dana 12. travnja 2018. godine, u Multimedijalnom centru u Rovinju, održana je konferencija „Zajedno s Vama do zdravlja“ u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije i šest gradova u Istarskoj županiji (Pula, Rovinj, Poreč, Pazin, Labin i Buzet).

Ovogodišnja četvrta po redu konferencija, kao i prethodne, svojom tematikom promovira zdravi način života i posebno naglašava važnost redovite tjelesne aktivnosti i rekreacije koji su ključni u prevenciji kroničnih nezaraznih bolesti.

Važnost multidisciplinarnog pristupa u prevenciji i promociji zdravlja dokazuju brojni stručnjaci koji su prezentirali utjecaj tjelesne aktivnosti i općenito zdravih životnih navika na zdravlje s različitih aspekata: profesor sa Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, specijalist interne medicine i specijalist urolog iz naše OB, primalje također iz OB Pula, kineziolog i zdravstveni voditelj iz predškolskih ustanova gradova Rovinja i Labina, psihologinja, nutricionistice i biologinja iz ZZJZIŽ te socijalni radnik iz Grada Pazina kao predstavnik planinara.

Domaćin konferencije, Grad Rovinj, pobrinuo se za zanimljiv i vrlo ukusan domjenak kojeg su pripremili učenici i nastavnici srednje strukovne škole Eugena Kumičića iz Rovinja. Na pauzi za kavu sladili smo se zdravim kolačićima koje su nam pripremili i ispekli učenici i nastavnici Škole za odgoj i obrazovanje Pula.

Zahvaljujemo svim predavačima i sudionicima konferencije te domaćinu, Gradu Rovinju, na podršci.

I na kraju, na konferenciji je bilo preko stotinu registriranih sudionika. Pogledajte našu galeriju fotografija…

Aktivnosti udruge Martišnjak z muštaci

Aktivnosti udruge Primalja i obitelj

Dobrobiti pješačenja i planinarenja

Ja ću se baviti sportom

Ovisnost o vježbanju

Prehrana rekreativaca

Rekreativno vježbanje u prirodi i utjecaj aeroalergena

Tjelesna aktivnost, dobrobiti za zdravlje i osobna iskustva

Važnost organiziranog zimovanja djece - naša iskustva

 

<- povratak na popis novosti