Tečaj higijenskog minimuma

Temeljem čl. 6. Zakona o izmjenama i dopunama zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i pripadajućih pravilnika. Tečaj pohađaju:

1. Sve osobe koje na svojim radnim mjestima u proizvodnji ili prometu hranom i vodom za ljudsku potrošnju dolaze u dodir s hranom te osobe koje rade na pripremi i serviranju hrane moraju imati potrebna znanja o zdravstvenoj ispravnosti hrane i osobnoj higijeni. Osobe iz tog stavka moraju imati potrebna znanja o ispravnosti hrane i osobnoj higijeni prije početka rada , odnosno obnavljati ih svakih 5 godina.

2. Sve osobe koje obavljaju poslove u proizvodnji ,odnosno prometu kozmetičkih proizvoda,a koje na svojim radnim mjestima dolaze u neposredan dodir s kozmetičkim proizvodima, te fizičke osobe koje samostalno obavljaju djelatnost pružanja usluga njege ili uljepšavanja lica i tijela , kao i osobe koje obavljaju poslove unošenja boja i stranih tijela u kožu i sluznice, moraju imati potrebna znanja o sprečavanju zaraznih bolesti prije početka rada , odnosno obnavljati ih svakih 5 godina


Tečaj se provodi prema:

Pohađa ga radnik s odgovarajućom strukovnom školom (kuhar,konobar,trgovac) nakon što su prošle dvije godine od završenog školovanja.

Tečaj po proširenom programu se ponavlja svakih četiri godine od provjere znanja.

- predračun možete zatražiti mailom ili faxom
a dodatne informacije zatražite telefonski (po gradovima):

Pula: nevenka.susnjic@zzjziz.hr, klaudio.zudic@zzjziz.hr, tel: 052 529 049
Poreč: porec@zzjziz.hr, tel: 052 434 909
Umag: umag@zzjziz.hr, tel: 052 721 141
Rovinj: rovinj@zzjziz.hr, tel: 052 841 655
Labin: labin@zzjziz.hr, tel: 052 858 014
Buzet: buzet@zzjziz.hr, tel: 052 663 545
Pazin: pazin@zzjziz.hr, tel: 052 624 943


Dokumenti Službe
  • Prijava za tečaj higijenskog minimuma