OBILJEŽEN SVJETSKI DAN SRCA I SVJETSKI DAN HODANJA

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN SRCA I SVJETSKI DAN HODANJA

 

U organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, uz potporu Istarske županije i Grada Pule, dana  29. rujna 2016. godine, nizom aktivnosti obilježen je Svjetski dan srca i Svjetski dan hodanja.

Ovogodišnji Svjetski dan srca obilježava se uz slogan: „Pokreni svoj život“, a 1. listopada obilježava se Svjetski dan hodanja. Obzirom da su bolesti srca i krvnih žila, zajedno sa drugim kroničnim nezaraznim bolestima, vodeći uzrok smrti u cijelom svijetu, a zdrave životne navike dokazani način prevencije i ovaj put smo svim našim sugrađanima poslali poruku na koji način mogu očuvati svoje zdravlje. Nepušenje, pravilna prehrana i redovita tjelesna aktivnost temelj su prevencije velikog broja kroničnih bolesti u svim životnim dobima i jedan od preduvjeta za unapređenje zdravlja naših žitelja.

Najvažnije je pravilne životne navike usvojiti još u najranijoj dobi. Stoga smo taj dan pozvali sve osnovne i srednje škole na području grada Pule da nam se pridruže u pješačenju stazom „Drenovica“. Naši suradnici, učenici i nastavnici Medicinske škole Pula mjerili su tlak zainteresiranim sudionicima pješačenja. Podijeljeno je puno edukativnih materijala ZZJZIŽ. Posebno interesantna bila je prezentacija poligona za tjelesnu aktivnost namijenjena školskoj djeci. Poligone su prezentirali učenici i nastavnici OŠ Tone Peruška Pula.

Predvodnici pješačke kolone bili su naši dugogodišnji suradnici, članovi Kluba rekreativaca u prirodi Pula, poznati po promociji redovite tjelesne aktivnosti, naročito hodanja u prirodi. Na kraju smo se svi ispred Zavoda okrijepili zdravim napitcima.

Navedenim aktivnostima je prisustvovala zamjenica gradonačelnika grada Pule, gospođa Elena Puh Belci, koja kontinuirano podržava sve promotivne aktivnosti koje provodi Zavod za javno zdravstvo Istarske županije.

Smatramo da smo i ovaj put poslali snažnu poruku o važnosti svakodnevnog hodanja. Zahvaljujemo svim sudionicima koji su se odazvali i uljepšali ovu zajedničku manifestaciju, a također i medijima koji su nam pomogli da prenesemo poruku.

 

Galerija fotografija