ĐIR PO PULI - besplatni webinari za roditelje - Održano 3. predavanje dana 31.03.2021. g

ODRŽANO DRUGO ON-LINE PREDAVANJE ZA RODITELJE „ZAJUTRAK - ZDRAV POČETAK DANA“ U SKLOPU EU PROJEKTA „ĐIR PO PULI“

Dana 17. ožujka 2021.g., s početkom u 18,30 sati održano je drugo u nizu predavanja za roditelje u sklopu projekta "Đir po Puli" i to na temu "Zajutrak - zdrav početak dana".
Predavanje je održala liječnica Olga Dabović Rac, spec. epidemiolog. Predavanju je prisustvovalo ukupno 104 zainteresirana korisnika web platforme Zoom. Osim roditelja,  bio je veliki odaziv odgajatelja i drugih zainteresiranih građana. Predavanju su pristupili ne samo iz Pule i Istre, već zainteresirani i iz drugih krajeva Hrvatske i inozemstva.


Sudionike predavanja upoznali smo s prednostima uzimanja zajutraka, zašto je to važan obrok, koje je njegovo blagotvorno djelovanje na zdravlje kako djece tako i odraslih, kako započeti s uzimanjem zajutraka. Naglašena je važnost usvajanja ove zdrave prehrambene navike još od najranije dobi a također i činjenica da roditelji i odrasli moraju pokazati svojim primjerom i tako edukativno djelovati na najmlađe. Najzanimljiviji su svakako konkretni primjeri i recepti koje smo podijelili sa našim sudionicima webinara. Radi se o primjerima koji su spravljani na našim susretima i manifestacijama u sklopu programa promicanja pravilne prehrane u vrtićima i školama, a posebno sa manifestacija zdravi zajutrak koju smo organizirali u nekoliko osnovnih škola u našim gradovim uz uključenje i vrtića i srednjih škola. Zajutrak može biti jako zabavan, maštovit i ukusan. Ponovo pozivamo sve da razmisle o uvođenju zajutraka u svoj jutarnji "đir". Vikend je idealno vrijeme za to, samo se treba malo bolje vremenski organizirati, a puno toga možemo već i večer prije pripremiti.