"ĐIR PO PULI - 06.10.2021. g., održano 1. predavanje za kuhinjsko osoblje: "PRAVILNA PREHRANA"

ODRŽANO PRVO ON-LINE PREDAVANJE ZA KUHINJSKO OSOBLJE „PRAVILNA PREHRANA“ U SKLOPU EU PROJEKTA „ĐIR PO PULI“

Dana 06. listopada 2021. g., s početkom u 18:30 sati, održano je prvo predavanje za kuhinjsko osoblje u sklopu projekta "Đir po Puli" i to na temu "Pravilna prehrana". Predavanje je održao Branko Marković, mag. techn. aliment. ing.. Predavanju je prisustvovalo ukupno 18 zainteresirana korisnika web platforme Zoom.

Sudionicima predavanja smo ukazali na važnost pravilne prehrane i kako je se najlakše pridržavati. Također smo ih upoznali s važnošću umjerene, uravnotežene i raznolike prehrane s dodatnom pažnjom na izvore energije, kombiniranja namirnica i utjecaja soli. Proveden je kviz s ciljem utvrđivanja znanja iz webinara pravilna prehrana.

Sljedeća predavanja su:

11. listopada 2021. g.  - Čitanje deklaracija i aditivi u hrani
18. listopada 2021. g.  - Problem dodanog i skrivenog šećera u proizvodima s medicinskog aspekta
25. listopada 2021. g.  - Skupine namirnica (kratko o hranjivim tvarima)
 8. studenog 2021. g.  - Začinsko bilje u prehrani
15. studenog 2021. g.  - Alergije i intolerancije
22. studenog 2021. g.  - Slaganje jelovnika sa smanjenim udjelom soli
24. studenog 2021. g.  - Pravilna priprema hrane
29. studenog 2021. g.  - Prevencijom do zdravlja