ĐIR PO PULI - 10.11.2021. g., održana 2. praktična radionica za kuhinjsko osoblje

ODRŽANA DRUGA RADIONICA ZA KUHINJSKO OSOBLJE U SKLOPU EU PROJEKTA „ĐIR PO PULI“


Dana 10. studenog 2021. g., održana je druga radionica za kuhinjsko osoblje, u sklopu projekta "Đir po Puli". Radionicu je vodio chef David Skoko. Prisustvovalo je ukupno 11 predstavnika kuhinjskog osoblja.

Kuhinjskom osoblju su prezentirana jela gdje je naglasak na smanjenom udjelu soli i pravilnoj pripremi hrane. Kod same obrade ukazano je na način kako najbolje iskoristi namirnicu da bude ukusna, koje začine koristiti, a da smanjimo udio soli kod pripreme. Prezentirana im je priprema juhe od mrkve i griza, tortilja s piletinom, povrćem, svježom salatom i umakom od jogurta s koprom i češnjakom. Također su pripremljeni riblji fileti, zarolani i ispečeni u pećnici s kremastim keljem na bešamelu.