ĐIR PO PULI - 15.11.2021. g., održano 6. predavanje za kuhinjsko osoblje „ALERGIJE I INTOLERANCIJE“

ODRŽANO ŠESTO ON-LINE PREDAVANJE ZA KUHINJSKO OSOBLJE „ALERGIJE I INTOLERANCIJE“ U SKLOPU EU PROJEKTA „ĐIR PO PULI“ 


Dana 15. studenog 2021. g., s početkom u 18:30 sati, održano je šesto predavanje za kuhinjsko osoblje u sklopu projekta "Đir po Puli" i to na temu "Alergije i intolerancije". Predavanje je održala Olga Dabović Rac, dr. med. spec. epidemiologije. Predavanju je prisustvovalo ukupno 23 zainteresirana korisnika web platforme Zoom.

Sudionike predavanja upoznali smo sa definicijama što su to alergije, a što intolerancije. Objašnjene su mjere primarne prevencije alergije na hranu te koji su to čimbenici rizika kod alergija. Ukazano je na simptome i znakove kako prepoznati alergijsku reakciju, koji su to najčešći alergeni i kako se provodi liječenje, nadalje o poremećajima na gluten (celijakija) te su prikazani konkretni primjeri jelovnika prilagođenih za alergičare. Na kraju prezentacije proveden je kviz s ciljem utvrđivanja znanja iz webinara.