ĐIR PO PULI - 17.11.2021. g., održana 3. praktična radionica za kuhinjsko osoblje

ODRŽANA TREĆA RADIONICA ZA KUHINJSKO OSOBLJE U SKLOPU EU PROJEKTA „ĐIR PO PULI“

Dana 17. studenog 2021. g., s početkom u 14:30 sati, održana je posljednja, treća radionica za kuhinjsko osoblje u sklopu projekta "Đir po Puli". Radionicu je vodio chef David Skoko. Prisustvovalo je ukupno 7 predstavnika kuhinjskog osoblja.

Kuhinjskom osoblju su prezentirana jela kod kojih je naglasak bio na smanjenom udjelu soli i pravilnoj pripremi hrane. Kod same obrade ukazano je na način kako najbolje iskoristi namirnicu da bude ukusna, koje začine koristiti, a da smanjimo udio soli kod pripreme. Prezentirana je priprema krem juhe od suhog graška s kiselim vrhnjem i sjemenkama suncokreta; orzoto s povrćem; pohane srdele sa salatom od ljubičastog kupusa s jabukom i orasima; pašta s kremom od kukuruza i špinata s feta sirom.