ĐIR PO PULI - 22.11.2021. g., održano 7. predavanje za kuhinjsko osoblje "SLAGANJE JELOVNIKA SA SMANJENIM UDJELOM SOLI"

ODRŽANO SEDMO ON-LINE PREDAVANJE ZA KUHINJSKO OSOBLJE „SLAGANJE JELOVNIKA SA SMANJENIM UDJELOM SOLI“ U SKLOPU EU PROJEKTA „ĐIR PO PULI“

Dana 22. studenog 2021. g., s početkom u 18:30 sati, održano je sedmo predavanje za kuhinjsko osoblje u sklopu projekta "Đir po Puli" i to na temu "Slaganje jelovnika sa smanjenim udjelom soli". Predavanje je održala Mirjana Družetić, dipl. ing. preh. teh. Predavanju je prisustvovalo ukupno 15 zainteresirana korisnika web platforme Zoom.

Sudionike predavanja upoznali smo s ulogom i funkcijom soli u organizmu, zašto nam je potrebna u organizmu, ali i upozorili na pretjerane količine koje unosimo. Nadalje, dotaknuli smo se izvora soli u prehrani te namirnica koje sadrže povećane i smanjene udjele soli. Skrenuli smo pozornost na „skrivene„ soli u pojedinim namirnicama te kako iskoristiti različite začine kao zamjenu za sol i postepeno smanjiti udio soli u prehrani. Na kraju prezentacije proveden je kviz s ciljem utvrđivanja znanja iz webinara.