ĐIR PO PULI - 24.11.2021. g., održano 8. predavanje za kuhinjsko osoblje "PRAVILNA PRIPREMA HRANE".

ODRŽANO OSMO ON-LINE PREDAVANJE ZA KUHINJSKO OSOBLJE „PRAVILNA PRIPREMA HRANE“ U SKLOPU EU PROJEKTA „ĐIR PO PULI“

Dana 24. studenog 2021. g., s početkom u 18:30 sati, održano je osmo predavanje za kuhinjsko osoblje u sklopu projekta "Đir po Puli" i to na temu "Pravilna priprema hrane". Predavanje je održala Mirjana Družetić, dipl. ing. preh. teh. Predavanju je prisustvovalo ukupno 16 zainteresirana korisnika web platforme Zoom.

Predavanje je bilo na temu pravilne pripreme hrane i raznih metoda pripreme hrane, kod kojih je bitno koje su temperature, namirnice i samo trajanje obrade. Sudionike predavanja upoznali smo s karakteristikama pojedinih metoda poput pirjanja, blanširanja, kuhanja, kuhanja na pari, dinstanja i pečenja te kako optimalno obrađivati namirnice kako bi pritom zadržale svoj maksimum od nutritivnih vrijednosti. Zaključili smo na postavljena pitanja da je i maslinovo ulje pogodno za prženje te da se mogu miješati ulja no treba pripaziti na njegovi temperaturu dimljenja, kako ne bi došlo do narušavanja okusa, ali i stvaranja štetnih spojeva. Na kraju smo proveli kviz od pet pitanja radi utvrđivanja znanja sa webinara.