ĐIR PO PULI - 29.11.2021. g., održano 9. predavanje za kuhinjsko osoblje "PREVENCIJOM DO ZDRAVLJA".

ODRŽANO DEVETO ON-LINE PREDAVANJE ZA KUHINJSKO OSOBLJE „PREVENCIJOM DO ZDRAVLJA“ U SKLOPU EU PROJEKTA „ĐIR PO PULI“

Dana 29. studenog 2021. g., s početkom u 18:30 sati, održano je deveto predavanje za kuhinjsko osoblje u sklopu projekta "Đir po Puli" i to na temu "Prevencijom do zdravlja". Predavanje je održala Olga Dabović Rac, dr. med. spec. epidemiologije. Predavanju je prisustvovalo ukupno 15 zainteresiranih korisnika web platforme Zoom.

Predavanje je bilo na temu prevencije bolesti i kako očuvati zdravlje, što uključuje: pravilnu prehranu, redovitu tjelovježbu, dostatan odmor te pravovremeni zdravstveni pregled kako bi izbjegli nepotrebne komplikacije koje se sistematskim ili drugim pregledima mogu prevenirati. Sudionike predavanja upoznali smo s raznim aspektima zdravlja, čimbenicima rizika pr. krvni tlak koji dosta često prolazi neprimijećen, pušenje i dobrobit prestanka, kolesterol i povećani udio masti u krvi te tjelesna težina i opseg struka kao pokazatelji rizika obolijevanja od kardiovaskularnih bolesti. Nadalje, veliku pažnju smo dali tjelesnoj aktivnosti koja bi trebala biti svakodnevna u svim godinama života, kako utječe na zdravlje i kako se lakše uz nju možemo nositi sa stresom. Na kraju smo proveli kviz od pet pitanja radi utvrđivanja znanja sa webinara.