ODRŽANA JAVNOZDRAVSTVENA PJEŠAČKA MANIFESTACIJA „HODITI I ZDRAVI BITI – LA SALUTE VIENE CAMMINANDO“ 2023.

ODRŽANA JAVNOZDRAVSTVENA PJEŠAČKA MANIFESTACIJA „HODITI I ZDRAVI BITI – LA SALUTE VIENE CAMMINANDO“ 2023.

Javnozdravstvena pješačka manifestacija „Hoditi i zdravi biti – La salute viene camminando“, nakon trogodišnje pauze, opet je okupila brojne građane u svih 10 gradova u Istarskoj županiji. U većini gradova (Buje, Buzet, Labin, Novigrad, Poreč, Pula, Rovinj, Umag i Vodnjan) pješačenje je održano upravo u subotu, 22. travnja 2023. godine, dok je u Pazinu bilo u srijedu, 19. travnja 2023. godine. Vedro, suho i sunčano vrijeme u subotu, 22. travnja 2023. godine s temperaturom idealnom za proljetno pješačenje, omogućio je sudionicima pješačenje u prirodi, uz plavo nebo, zelenilo i mirise aromatičnog mediteranskog raslinja te proljetnog cvijeća. Uživanjem u kretanju  i prirodi ujedno je obilježen Dan planeta Zemlje.

Manifestacija je istakla značaj kretanja za zdravlje i ukazala na osobnu odgovornost svakog pojedinca za vlastito zdravlje kroz zdrave životne navike.  Kao i svake godine za sudionike je osigurana okrjepa i promo materijali, vježbanje u prirodi, mjerenje tlaka i šećera i sl. U tjednu u kojem se odvijala manifestacija (17.-21. travnja 2023. godine) u gradovima su organizirani dodatni sadržaji tjelesne aktivnosti i/ili motiviranja građana za odaziv na pješačenje.

Zahvaljujemo organizatorima, a posebno tisućama djece i odraslih koji su se priključili pješačenju u velikom broju, te kroz tjelesnu aktivnost u prirodi učinili korake prema vlastitom zdravlju.


Održana manifestacija "Hoditi i zdravi biti - La salute viene camminando" 2023.g