EMIS je međunarodno europsko internetsko istraživanje o znanju, spolnom ponašanju i spolnom zdravlju koje se provodi u zemljama članicama Europske Unije. Cilj istraživanja je dobiti bolji uvid u spolna ponašanja i znanje o rizicima i načinima zaštite među muškarcima koji imaju spolne odnose s muškarcima što će pomoći u planiranju i kreiranju učinkovitijih preventivnim mjera i programa.

 

I Hrvatska sudjeluje u ovom istraživanju, a istraživanje je nastavak istraživanja iz 2010. i 2017. godine. Sudionici mogu naučiti nešto novo što će koristiti u očuvanju i unaprjeđenju njihovog zdravlja, a nama će informacije koje prikupimo pomoći u planiranju, izradi i vrednovanju preventivnih programa prema potrebama populacije muškaraca koji imaju odnose s muškarcima.

                                         

Tko može sudjelovati? Istraživanje obuhvaća sve gay i biseksualne muškarce te transrodne osobe koje imaju spolne odnose s muškarcima koji žive u Republici Hrvatskoj. Sudjelovanje je dobrovoljno i anonimno.

 

Kako sudjelovati? Internetskom upitniku istraživanja možete pristupiti putem slijedeće poveznice: bit.ly/433TPA0

 

Zašto sudjelovati? Vašim sudjelovanjem pomoći ćete nam u planiranju i izradi preventivnih aktivnosti i programa. Vaši odgovori doprinose unaprjeđenju edukativnih i preventvnih programa u skladu s potrebama populacije muškaraca koji imaju odnose s muškarcima.  

 

Ako imate dodatna pitanja ili trebate više informacija, slobodno se obratite istraživačkom timu putem e-mail adrese: info(at)iskorak.hr