Stručna pomoć pri uvođenju i održavanju HACCP sustava
Ovisno o potrebama korisnika, Zavod pruža usluge:
• cjelokupne implementacije HACCP sustava
• stručne pomoći pri uvođenju HACCP sustava prema objavljenim Vodičima
• održavanja uspostavljenih HACCP sustava
1. Obilazak objekta, kako bi se prema zatečenom stanju mogle planirati daljnje aktivnosti
2. Analizu stanja objekta – detaljan pregled objekta, utvrđivanje sanitarno-tehničkih i
organizacijskih uvjeta rada
3. Pisani elaborat koji sadrži prijedlog mjera koje se moraju ukloniti
prije ili tijekom implementacije aktivnosti sustava
4. Identifikaciju opasnosti (fizičke, kemijske, biološke) tijekom svih radnih procesa,
definiranje kritičnih kontrolnih točaka, kritičnih granica i korektivnih mjera
5. Izradu radnih uputa sukladno zahtjevima radnih procesa i postupaka (primjena dobre higijenske i proizvođačke prakse – preduvjetni programi)
6. Edukaciju zaposlenika – teoretska i praktična edukacija zaposlenika uključenih u aktivnosti sustava
7. Izradu i primjenu dokumentacije sustava (evidencija dokumentiranih postupaka)
8. Verifikaciju aktivnosti sustava
1. Analizu stanja objekta – detaljan pregled objekta, utvrđivanje sanitarno-tehničkih i organizacijskih
uvjeta rada (pisani elaborat koji sadrži prijedlog mjera koje se moraju ukloniti prije ili tijekom implementacije aktivnosti sustava)
2. Edukaciju zaposlenika – teoretska i praktična edukacija zaposlenika uključenih u aktivnosti sustava
• Edukaciju zaposlenika uključenih u provedbu sustava
• Reviziju dokumentacije
• Nadzor i kontrolu uspostavljenog sustava
• Provjeru usuglašenosti sustava s važećom zakonskom regulativom
• Rješavanje nesukladnosti u sustavu
Kontakti
tel: 052 529 072
haccp@zzjziz.hr
tel: 052 529 071
hrana@zzjziz.hr